אף לא אחד מאיתנו אוהב למצוא ג'וק בצלחת של עצמו, ואף בעל מסעדה לא רוצה שלקוחותיו ימצאו כאלה. מה השיטה? הדברה. ככה עושים את זה נכון
באשר לאוכל ומסעדות, קשה יהיה למצוא אנשים שלא יסכימו על כך שהדברה במקומות הללו היא קריטית. עם זאת, הדברה שכזו חייבת להיות בטוחה למזון ולאורך זמן בשביל שתחזיק מעמד. מה בדיוק נדרש ממסעדות שונות בנוגע להדברת חרקים ומזיקים אחרים? משרד איכות הסביבה קבע כי כל מקום שיש בו מטבח ומספק שירותי מזון מחויב לבצע אחת לחודש (או לחצי שנה במקומות אחרים) הדברה מקיפה.
הדברת מסעדות שונה מהדברה ביתית – היא איננה זכות אלא חובה והכרח. במסגרת הדברת המסעדה מבצעים בחינה ואיתור של מקומות לקינון מזיקים, בודקים את המקררים ואריזות המזון, את פתחי הניקוז והביוב וכדומה. לאחר כלל הבדיקות הללו מטמינים המדבירים המקצועיים חומרי הדברה במקומות מסוימים שימנעו מקינון או מחדירה לא רצויה של חרקים ומכרסמים לתוך המטבח.
וכמה זה עולה לנו?
הוצאותיהם של בעלי מסעדות הן לא מעטות, ולכן כאשר מתכננים להקים עסק שמעניק שירותי אספקת מזון לציבור חשוב לקחת בחשבון שאחת לחודש תזמינו אליכם מדביר מקצועי לצורך הדברת עכברים וחברים אחרים.
העלויות משתנות בהתאם לאופי העבודה – שעת עבודה של מדביר מקצועי במסעדה של עד 100 מ"ר תעלה בין 300 ל-650 ש"ח. ההבדלים בעלויות מתבטאים בהבדל בין הדברה רגילה לבין כזו הכוללת קידוח להזרקת רעלים, לכידת עכברים וחולדות, הדברת חרקי מזון, הרחקת מזיקים, הדברת נמלים ועוד. למדבירים מקצועיים יש לרוב חומרי הדברה נטולי ריח שיוכלו לגרום לכך שהמסעדה תוכל לחזור לעבוד במהירות בתום ההדברה.
האם רק הדברה תנצח את כל התיקנים?!
אמנם הדברה היא הכרח וקבועה בחוק, אך ישנן שיטות וטריקים שאפשר להשתמש בהם בשביל שלא תאלצו לפגוש במזיקים במטבח שלכם: אטמו כל סדק שאתם נתקלים בו, כמו גם מחילות, פתחים ברצפה ובקירות, פתחי ביוב ועוד. בנוסף, את ארגזי המזון אל תאחסנו ישירות על הרצפה.
הדברת מסעדות היא חשובה וקריטית - גם לבריאות שלכם ושל הסועדים וגם למען עתיד העסק שלכם. אל תקלו בכך ראש והזמינו מדביר עוד היום